Van de stille pracht in de omgeving waar het Leeds & Liverpool Canal de afgelegen Pennines oversteekt tot de gerenoveerde waterkant van bruisende steden zoals Manchester, Leeds en Liverpool, de noordelijke waterwegen van Groot-Brittannië bieden varende vakantiegangers een fantastische keuze aan routes met talrijke iconische kanaalstructuren.

Tijdens de Industriële Revolutie waren de noordelijke waterwegen de belangrijkste transportroute in Engeland, maar vandaag bieden ze vakantiegangers de kans om op een kanaalboot fabrieksstadjes, ongerept landschap, nationale parken en bruisende historische steden te verkennen.

Het Leeds & Liverpool Canal strekt zich over ruim 200 km uit en is daarmee het langste kanaal in het land. Het steekt de Pennines over, doorkruist dramatische landschappen en loopt door interessante steden zoals Leeds en Liverpool. Langs dit kanaal zijn twee van de ‘Zeven Wonderen van de Waterwegen’ te vinden: de beroemde schutsluis met vijf schutkolken van Bingley, nabij Bradford, en de magnifieke ruim 1,6 km lange rivieroever bij Burnley.

De Calder & Hebble Navigation ontmoet het Rochdale Canal bij Sowerby Bridge, en de Aire & Calder Navigation bij Wakefield. Langs de oevers liggen fabrieksstadjes zoals Brighouse en Cooper Bridge, die schippers de kans bieden om een populair deel van Yorkshire met een overvloed aan natuurschoon te verkennen.

Het Shropshire Union Canal doorkruist de oude historische stad Chester, met zijn Romeinse muren, schitterende winkelgalerijen en bekroonde dierentuin, de Chester Zoo. Het kanaal eindigt in Ellesmere Port, waar het National Waterways Museum bezoekers de kans biedt om terug in de tijd te stappen en te zien hoe mensen honderd jaar geleden leefden en werkten.

Het Trent & Mersey Canal loopt van de rivier de Trent in Derbyshire tot de rivier de Mersey in Runcorn. Het doorkruist de Potteries, de Cheshire Plains en passeert onderweg de ongelooflijke en niet te missen Anderton Boat Lift.

Het vredige Caldon Canal leidt vakantiegangers op een boottocht van Stoke-on-Trent in het hart van de Potteries naar afgelegen heidelandschappen, dichte bossen en stille uiterwaarden. En het prachtige, door bomen omgeven Macclesfield Canal loopt langs de meest westelijk gelegen heuvels van de Pennines Hills, waar u op adembenemende uitzichten wordt onthaald. Het is verbonden met het Peak Forest Canal, waar zich een magnifiek landschap ontvouwt terwijl u langs de rand van het nationale Peak District-park vaart.

       Beginpunten − Klik op een beginpunt om alle beschikbare lokale routes te bekijken

Gebruik de legenda links van de kaart om aanbevolen attracties en interessante bezienswaardigheden te bekijken.

Stratford Canal
Britain's northern waterways and canals
Warwickshire Ring Canal holiday

Dingen om te zien en doen

Van gezellige pubs en pittoreske kerkjes in de dorpen die u passeert tot opwindende historische bezienswaardigheden waar geschiedenis en cultuur tot leven komen, er is tijdens uw boottocht over de kanalen van alles te zien en te doen.

Wilt u meteen aan de slag?

Plan uw trip vandaag nog.

Zoek uw perfecte vakantie met Great British Boating. Selecteer gewoon de locatie waar u bij voorkeur wilt beginnen en een datum, en klik op “Beschikbaarheid controleren”.

U kunt uw zoekopdracht verfijnen door de lengte van uw vakantie en het aantal slaapplaatsen te selecteren.

Of u kunt ons op het onderstaande nummer bellen om rechtstreeks bij ons te boeken:

+44 (0) 1252 796 402

Waar wilt u beginnen?
Op welke datums wilt u beginnen?
Hoe lang is de vakantie bij voorkeur?
Op welke datum wilt u bij voorkeur beginnen?
Hoeveel personen (inclusief jonge kinderen)?